ORGANIZATOR SZKOLENIA Vera Apanovich Cake Art School 2022
zapytaj szczegóły w direct Instagram
„Słodki stół weselny", który poprowadzi cukiernik @evgenia_perig.
Cześć kochani! W naszej Szkole odbędzie się 2-dniowy master class „Słodki stół weselny", który poprowadzi cukiernik @evgenia_perig ⬇️ Program szkolenia: ✔Ciastko musowe „Jogurt": confit jagodowe, mus na bazie jogurtu greckiego. ✔Ciastko musowe „Jagodowa eksplozja": confit truskawkowo-jagodowe, namelaka waniliowa, mus jagodowy. ✔Ciastko musowe „Egzotyka": compote egzotyczne, mus na bazie puree z marakuji. ✔Ciastko musowe „Zauroczony orzech laskowy": confit jeżynowe, cremeux podwójne, mus z orzechów laskowych. ✔Ciastko musowe „Borówkowa pokusa": coulis borówkowe, cremeux borówkowe, mus limonkowy. ✔Ciastko musowe „Roche": biszkopt z orzechami laskowymi, cremeux waniliowe, miękki karmel, mus z orzechów laskowych, polewa gourmet. ✔Tarta „Niekończąca się kawa": sable, karmel kawowy, namelaka kawowa, mus kawowy. ✔Tarta „Wiśnia – Wanilia": sable, chrupiąca warstwa, mus waniliowy, coulis wiśniowe. ✔Tarta „Orzechy – Karmel": sable, karmel Toffi, orzechy karmelizowane, ganache czekoladowy. ✔Panna cotta: waniliowa panna cotta, cremeux jagodowe, coulis truskawkowe. ✔Verrine „Malina – Cytryna": krem cytrynowy, coulis malinowe, mus plombir. ✔Verrine „Snickers": biszkopt czekoladowy, mus nugat, mus na bazie gorzkiej czekolady. ✔Ciastko krojone „Sernik – Karmel": biszkopt marchewkowy, cheesecake pieczony, karmel ubijany. ✔Ciastko krojone „Kawowe": biszkopt kawowy, namelaka kawowa, krem karmelowy, ganache kawowy.
To będzie bardzo praktyczne szkolenie. Będziecie przygotowywać desery pod czujnym okiem Zheni.
▪️W trakcie szkolenia nauczycie się tworzyć doskonały słodki stół na dowolną uroczystość. Otrzymacie gotowy katalog smacznych i popularnych deserów, dzięki którym będziecie mogli zarabiać.
▪️Porozmawiamy o zasadach transportu i przechowywania deserów, o komunikacji z klientem, o tym jak tworzyć ofertę i obliczać ilość ciastek na osobę.
▪️Nauczymy się tworzyć przepisy dla różnych objętości i form.
✅ 13-osobowa grupa. ✅ Każdy uczestnik otrzyma zeszyt ze szczegółowymi przypisami i długopis. ✅ Szkolenie odpowiednie dla początkujących, amatorów i zawodowych cukierników. ✅ W cenę wliczone są obiady i przerwy kawowe. ✅ Wszystkie przygotowane desery zabierzecie ze sobą. ✅ Certyfikat szkolenia. Cena 2-dniowego szkolenia wynosi 2900 zł. Zaliczka potwierdzająca obecność 1000 zł, reszta w gotówce na szkoleniu(prosimy). Szkolenie będzie tłumaczone na język polski.